Wednesday, September 16, 2009

AKHIRNYA....

ASSALAMUALAIKUM WBT....
Alhamdulillah...setelah berbulan2 mencari sumber kamera untuk menangkap gambar2 hasil kerja tangan x seberapa utk dimuatkan dalam blogku ini....akhirnya...kamera hp adik juga yg menjadi mangsa. Kamera Canonku memang dah 'meninggal'. X boleh nak buat apa dah. Hp ku? Alhamdulillah...yg biasa je...tanpa kamera. tanpa radio. tanpa internet...syukur...janji dapat call & sms suami, keluarga, kawan2... dah cukup. Hehehe.
ok....ni adalah penanda buku yg dikait. Idea dapat dari sebuah blog...jalan2 tgk2...tapi x ingat la apa blognya...maaf ye tuan empunya blog...saya minta halal ilmu dan idea ye?
Penanda buku ni banyak aritu....tapi tinggal 3 warna ni je...yg lain (warna kuning, purple,dan beberapa warna & design lain lagi - x ingat) dah dihadiahkan pada kawan2 ku...Eyda, Sofia, Ita, dan Naimah. Ada jugak yg dah digunakan oleh cik abgku...:)



Ni gambar dekat...biasa la kamera hp...kekadang (ops..selalu) malap2..


Ni gambar 'ekor'nya...(hujung penanda buku)




ha..yg terkelepet2 ni...cubaan pertama mengait bunga. Perhati punya perhati...belek punya belek....dok tengok kat internet camna la diorang kait bunga2 untuk sepit rambut.


AKHIRNYA...............
Jadilah hasilnya.....sebenarnya yang atas tu warna purple dan yg lagi satu ni warna pink...tapi...MALAP dlm gambar kamera hp....hehe...mahap la ye?

Yang ni mak punya...warna purple kuning...mak nak jadikan accessories tudungnya...
keronsang raya...hehe...






Yang warna hijau ni pulak....sepit rambut Maryam..cantik x? Hehe...perasan sendiri...:) Semasa aku mengait bunga putih kecik tu...aku cuba padankan dengan beberapa warna benang yg ada. Tup2..padanan warna ngan hijau ni cantik pulak.....bila dah siap...baru perasan...OPS...
SEBAGAI PERINGATAN!!!
warna hijau putih tiada kena mengena dengan mana2 fahaman politik, parti, pegangan mahupun perasaan/ sentimen ku terhadap mana2 orang, kumpulan dan sebagainya. Diriku neutral! Jangan dijadikan sentimen lak e? heheh




Ni antara beberapa warna benang yg ada dlm stok. tu bunga2 kat dlm gambar tu..maryam la yg atur tu...hehe
Alhamdulillah....selesailah celoteh kali ni. Panjang sikit la e?
Kalo sesiapa ada cadangan / apa2 pertanyaan, boleh la email saya di puteri_tuah@yahoo.com atau natashamokhtar@gmail.com










No comments:

"Barangsiapa yang Allah beri hidayah, maka tidak ada yang dapat menyesatkannya. Dan barangsiapa yang Allah sesatkan, maka tidak ada yang dapat memberinya hidayah."