Thursday, December 2, 2010

TUTORIAL :SARUNG BANTAL EKSPRESS

Assalamualaikum.

Rajin benar buat tutorial ya? xde la. saje je nak share sikit2 ngan kawan2. nak cuba tutorial yang ni pulak x? Jom layan.


Pernah x korang beli atau buat bantal yg saiznya agak kecil, tapi malas nak buat sarung? ataupun malas nak cari sarungnya? (semua kes malas...kui kui). atau pun memula beli memang cantik, makin lama, dah macam bantal busuk. Haa...ini antara penyelesaiannya.



amik bantal yg mana yg nak di make over tu (betul ke penggunaan ayat make over...hehe). selalunya bantal yg lebih kecil la kan.



sarung bantal ni ialah sarung bantal tidur yang standard biasa tu.



masukkan bantal anda. melintang memenuhi ruang lebar sarung bantal.



sudah? ok, kemudian, selitkan sarung bantal lebihan di bahagian atas ke dalam.



ya...macam ni. selitkan & kemaskan sampai dalam. Kot ye pun malas, jangan la sumbat je. Kemas2 kan sikit ye. :)



Tada!! Siap. Tu dia pandangan depan



Ini pandangan belakang.


Bagaimana? boleh? jom share apa hasil anda pulak ya?

SELAMAT MENCUBA :)

6 comments:

Anita Knitting said...

comelnyer cik abg awk..x semua nak support handmade nie.. :)

therosputih said...

cantik...kemas je akak buat...

MamaDaniel said...

haha.. mmg senang... ;)

Izyan Nadiah said...

sangat cantek :D

n said...
This comment has been removed by a blog administrator.
natasha said...

anita: alhamdulillah..:)

ros ptih: try la...:)

mama daniel : apa lagi...pi cari bantal ngan sarung bantal sekarang! hehe

yan: terima kasih :)

"Barangsiapa yang Allah beri hidayah, maka tidak ada yang dapat menyesatkannya. Dan barangsiapa yang Allah sesatkan, maka tidak ada yang dapat memberinya hidayah."