Thursday, December 23, 2010

BAHAYA!!

Assalamualaikum...wah! gempak!!

Terkejut x membaca entry ni? hehe...gimik je. Eh..tapi serius jugak tau.

Disebabkan cheq abangku bz....& boring dok umah, saya pun membuat cadangan....

"yang, saya nak balik melaka boleh x? naik bas."

Bulat mata cheq abang. "Nanti abi fikir." katanya.

Mana x nya, nak naik bas tu dengan budak berdua ni. Mana pernah ke mana2 tanpa cheq abang atau mak abah.Hehe...(umi dah buat perangai bujang...nak merayap...hehe. tapi kali ni dengan anak2 la. dalam hati takut jugak sebenarnya.huhu)

Setelah 2 hari berlalu tanpa sebarang jawapan, tetiba, pagi tu....

abi kata, "Jom siap. Abi hantar kat Bukit Jalil."

Terus ambil beg doraemon, isi diaper Abduh 2, baju spare Maryam & Abduh sorang sehelai, & barang2 kaitku (yg ni mana boleh tinggal). DAH SIAP! pantas kan aku bersiap? Mana x nya...dah di doktrin 5 tahun untuk jadi cepat! pantas! Zup....siap.


Ala cutenya doraemon...:)

Abi siap hantar sampai dok atas bas. Hehe. Maryam muka dah cuak. 1st time Maryam naik bas. Mata dah bergenang tengok abi kat bawah. Tangan dok genggam tangan umi. "Kita nak pegi mana umi? bukan selalu kita balik melaka naik kereta Abi ke?" Ala ciannya....Tapi saya buat2 x dengar & layan sikit2 je perasaan dia. Nak didik Maryam jadi budak yg kuat perasaannya. X mengada2. Nak alihkan perhatian, bukak la cerita dolu2. Layan....lepas Nilai, terus tidur.

Umi pun keluarkanlah bahan kait umi....tup tup...AYO!


itu jarum knit sudah terkeluar! Alhamdulillah x tercucuk sesiapa...apatah lagi anak2. Hm...kena fikirkan sesuatu ni. Dah la xde beg khusus untuk knit. (nampak x begitu pantas membuat alasan nak menambah projek kraf. yang ada x siap2 lagi. :p )



Tu dia...jarum knit & benang merah ku....ada la projeknya. Nak bikin yang simple2 dulu.




Fikir-fikir...kena buat jugak la satu beg simple & comel untuk jarum knit & benang nya untuk dibawa ke mana2.

Yang dalam box tu? Apa lagi....scrap felt la. Apa guna jadi tokey felt kalau xde stok scrap. hahaha.

Apa bakal jadi? Tunggguuu...


No comments:

"Barangsiapa yang Allah beri hidayah, maka tidak ada yang dapat menyesatkannya. Dan barangsiapa yang Allah sesatkan, maka tidak ada yang dapat memberinya hidayah."