Wednesday, March 4, 2009

SYAHDU SYAHDAN....HUHU

Desir pasir di padang tandus
Segersang pemikiran hati
Terkisah ku di antara cinta yang rumit




Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekadar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan


reff:
Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu




Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggalkan cinta
Ketika ku bersujud



Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung Ku pertaruhkan



Rasa2 biasa x dengar lirik ni? Lagu AYAT-AYAT CINTA...


Al-kisah...melawat2 blog...terjumpa satu blog ni....terdengar la lagu ayat-ayat cinta nyanyian Rosa. Teringat la cerita yang pernah saya baca di novel tu. Apa lagi...sob sob la...dah tengah2 perubahan hormon ni...sensitip lebeh....huhu.



Tengok2 balik kat rak buku, rupanya hampir 2 tahun lebih buku ni dah ada dalam koleksi. Detailnya :




TARIKH : 28 / 9/2006


HARGA : rm 22.90


TEMPAT : MPH GIANT SHAH ALAM




Kalo korang nak tau....setiap buku yg ku beli, akan aku tulis tarikh pembelian, harga & tempat. & juga sedikit kata2 dari diri sendiri atau cik abang tersayang atau penulis buku tu. Sebabkan Habiburrahman tu kat Indonesia....x dapat jupe....cik abang la jadi mangsa menulis sedikit kata2 kat buku ni....heheh




Kembali pada sob sob...lama dah x dengar radio....dengar balik tadi lagu ni kat blog kawan tu...sebak terus. Tapikan bagi saya...cerita yg di movie kan tu x best sangat....pelakonnya cam x berapa menghayati watak....(ewah...pandai komen lak!) Menghayati dari pembacaan tu yang best.



Korang pulak? Pernah x baca buku ni? Apa komen korang?



3 comments:

~*Krsty_Pinky*~ said...

rasa mcm dh penah baca this book..
tp lame sgt2 dh bacanya..

nurazzah8 said...

ya, akak dah baca novel ni tahun lepas dan dah tengok juga movie dia ...hehehe tengok kat youtube jek...
tapi mmg betul kata Natasya, kat movie mmg tak spt baca novel...baca novel lagi menjiwai dan menghayati watak dan cerita..sehingga akak terpaksa letak kotak tisue kat sebelah...asyik leleh air mata jek...
anak akak yang kecik tanya, "kenapa ummi nangis?" agaknya pelik dia tengok umm dia baca buku pun nangis! hehehe...
hubby pon kadang2 gelakkan akak..alahh...orang lelaki ni mana suka jiwang2 sangat macam ni kan...(husband akak lah tu)

Natasha binti Mokhtar said...

hehe...cik abg saya pun dok gelakkan saya masa saya baca buku tu...bila dia dah tgk movie tu...baru dia tau nape saya dok nagis...dgr lagu pun saya dah sob sob..haha

ROLL BRIM HAT

hasil terbaru knit saya.