Sunday, September 26, 2010

TUTORIAL : CARA LIPAT BAJU

Assalamualaikum...

saya nak share cara lipat baju yang sangat cepat dalam usaha nak anak membantu kita melipat baju di rumah. Dalam kata lain nak maknya pun dapat buat kerja cepat.

Sebenarnya, saya belum cuba pun cara ni. Baru tengok di facebook kawan. X sangka...kreatif betul!

Apa pun, semestinya lah anak kita tu memang nak membantu. Kalau x, buatlah tutorial atau pelbagai cara pun, memang x jalan. Hehehe.

Ini antara cara lama melipat baju. Kalau mak2...pantas la kot. Kalau anak2...mau berjam2 mengadap nak lipat baju.


(ehsan : Google)


JOM KITA CUBA CARA NI PULAK :


CARA PERTAMA: Guna Kotak

CARA KEDUA : (kaedah melipat yang sama. Just lain time nak pusing tu.)

Lipat Jepun
Lipat Orang Putih



apa hasil korang? :)



1 comment:

Yati said...

Yang lipat baju guna kotak tu, Yati dah tengok. Memang kemas. Tapi kat rumah ni, bila kita nak lipat baju cantik-cantik, ada je hamba Allah bagi tak kemas balik, jadi, sekadar lipat ala kadar udah la. :D

"Barangsiapa yang Allah beri hidayah, maka tidak ada yang dapat menyesatkannya. Dan barangsiapa yang Allah sesatkan, maka tidak ada yang dapat memberinya hidayah."