Tuesday, May 4, 2010

CD PENDIDIKAN ANAK - SIFAT SOLAT NABI

Assalamualaikum....

kali ni kita cerita tentang cd pendidikan untuk anak2. Judulnya : SifAT SOLAT Nabi. (Edisi kartun).

Abu Abdurrahman belikan utk pembelajaran Maryam & Abduh.





Ini antara sedutan2 yg ada dlm CD ni.






Dalam CD ni menceritakan tentang seorang guru mengajar anak pelajarnya tatacara wudhu & solat yang benar mengikut Nabi SAW.

Antara silibus yg ada :

1. Tatacara wudhu'
2. Tatacara tayammum
3. Perkara2 yang membatalkan wudhu' & tayammum.
4.Pergerakan dalam solat.
5. Kesalahan2 dalam solat.
6.Bacaan dalam solat.

CD yg sangat bagus & lengkap dengan rujukan hadis & ayat Quran bagi satu2 bacaan/ pergerakan/ tatacaranya.

Sesuai untuk pendidikan anak & juga utk ibu bapa (bagi yg ingin menyempurnakan / mempelajari tatacara solat mengikut Nabi SAW).

NOTE : Sabda Nabi saw yang mafhumnya : 'Solatlah sebagaimana aku solat' ditujukan kepada semua umat Islam tidak kira lelaki atau perempuan. Jadi, tiada pergerakan yang berbeza utk lelaki ataupun perempuan.


4 comments:

wani said...

HII aslm putri....nak tnya cd ni berapa rm?beli kat mana ya?

pu3 said...

wani, cd tu harganya x igt..hehe, kami beli dr kawan..dia meniaga buku & cd islam.berminat ke? saya boleh tolong belikan.nanti poskan pd awak. email saya e?

DeLLa said...

nak juga la pu3...belikan satu utk sy..sy bank in kan ek..sms la sng

pu3 said...

alhamdulillah saya dah dapat harganya. rm 2o sebuah.kalo sesiapa berminat, boleh email saya ye? saya bantu belikan & korang bayar harga cd & kos pos nya.

"Barangsiapa yang Allah beri hidayah, maka tidak ada yang dapat menyesatkannya. Dan barangsiapa yang Allah sesatkan, maka tidak ada yang dapat memberinya hidayah."