Wednesday, June 15, 2011

KENANGAN CROSS STITCH

Cerita bermula...satu hari dalam minggu lepas. Kita sedang kemas & susun atur & siapkan modul & bahan untuk pembelajaran Maryam & Abduh...kan buat homeschool...kena prepare la bahan2 mengajar setiap minggu. (tu pun kekadang miss...kekadang ke?? ait?? cam selalu je...hehe)

Sambil2 tu selongkar la fail2 lama. Terjumpa kertas2 fotostat lama ni. siapa punya pulak? Bila masa kita fotostat ni? ooooo...ni abah kita punya!! Sekian lamanya....dok duduk mengadap kertas2 ni.

untuk makluman korang, yg membawa kita menjalani hobi cross stitch ni adalah abah kita. Dari kecik dok tengok abah buat cross stitch...bukan mak tau.

Bila dah masuk universiti, ada pulak kawan2 yg satu kepala nak jalankan misi jejak kasih cross stitch. Jadi,apa lagi....kita layan la. Teringat masa kat Nilam Puri dulu, kalo ke KB, x sah kalo x singgah ke kedai kraf CINTA. tapi aritu rasanya dengar berita kedai ni terbakar. Dah ada kedai baru kot sekarang ni....lama dah x ke Kelantan....

X mau cerita panjang...jom tengok gambar2 yg kita ambil:





design bunga...



lagi bunga...



bismillah...



kalimat Allah & Muhammad...ni selalu kita jumpa kat rumah2 orang kan??



rumah yg ada itik berenang kat tasik depan dia tu....hasil gambar ni ada dalam bilik kita kat umah mak abah.



juga bunga...



rose...



yang ni kita beli masa kat KB dulu.....hasil meow ni pun dah bg kat orang. tapi, siapa e??? x ingat la...



my love...roses.....yang ni sakan buat...pastu dah x ingat kat mana dia...sedih sangat bila terkenangkan dia. Rasanya ada kita hantar ke kedai frame kat melaka dulu, tapi kedai tu dah pindah!!! Pakcik!! Pulangkan hasil kerja saya!!! huhuhu



penanda buku....ada pada Maryam. :)



ha...ni alas meja kita dalam entry kepas....tengok balik la ee...



anggur ni sebenarnya untuk bead...jahitan manik. tapi manik dah ke mana, hasilnya x siap2...huah!! berkurun dah. xde mood nak jahit manik....X SUKA!!!

ni antara yg kita sempat amik gambar la...baaanyak lagi! X larat dah...dah malam. Jom tido la....ngantuk...:)

Byeee




2 comments:

Zulia said...

cross stitch adelah 1st art craft yang sy buat. masa tu umur sy baru 12 tahun.. 50cmX50cm saiz dia...

hasil kerja sy tu, mak saya framekan dan gantung kat dinding ruang tamu. setiap kali saya tgk, sy rasa malu juga. hasilnya xla secantik skrg... yelah br 12 tahun kan? hehehe...

natasha said...

zulia: wah...saiznya yg agak besar untuk kanak2. bravo!! jgn sesekali rasa malu...yg pertama itu adalah langkah menuju seterusnya. sure sekarang ni hasil tangan awak lagi dasat. :)

"Barangsiapa yang Allah beri hidayah, maka tidak ada yang dapat menyesatkannya. Dan barangsiapa yang Allah sesatkan, maka tidak ada yang dapat memberinya hidayah."