Tuesday, October 21, 2008

NOVEL FAV KU

Assalamualaikum...sihat?

Time 2 share my fav books!

Untuk pengetahuan kawan2...saya adalah peminat setia novel-novel Saudara Ramlee Awang Murshid....(kalo saudara ada baca blog saya...sila la email saya...hehee).

Dan untuk pengetahuan korang jugak...sekarang hanya novel2 RAM sahaja yang menjadi pujaan hatiku...(dulu baca jugak novel lain...novel cinta...sekarang tak berapa layan...).

Novel yang dihasilkan adalah novel thriller..peh..seram, suspen, happy..macam2 la perasaan...yang pastinya...kita memang minat betul...jadi follower...tunggu tiap-tiap tahun novel terbaru. Dengar kata, tahun 2009 akan keluar novel baru...Mikhail...so...dalam penantian la ni....

Ini adalah novel pertama yang ku punyai dari novel-novel RAM. Macam mana boleh baca novel ni? Hadiah dari seorang kawan yang bernama NOORAINI RAMLI....(aini x lama lagi nak bersalin...semoga selamat). Hadiah birthday tahun 2003 masa tu umur kita 21 tahun. Birthday kitorang sama..29.7.1982. Tq aini. (saya memang suka sangat menghadiahkan buku dan menerima hadiah buku)

Selepas itu, satu persatu novel RAM ku kumpul dan jadikan koleksi. Tiada sesiapa pun yang boleh pinjam. Sayang oo..(yer la...beli pakai duit tau...kalo rosak...mana nak cari...tak sama kalo beli lain..yang pertama adalah sejarah)










Peh...buku ni memang menawan hati....cerita lain dari yang lain...


Ni sambungan dari buku "Bagaikan Puteri"....layan.....



Buku ni kita baca masa kat rumah sewa kat Alor Setar. Masa tu kena demam, cirit birit dan muntah2. Lembik je rasa...tapi berjaya gak abihkan...YES!


Buku ni kita baca penuh khusyuk sampai ayang tanya...apa yang best sangat? Cite la kat dia...baru baca suku....bila cite tergantung tengah jalan...ayang suh baca sampai abih.Nak tau kesudahannya la tu. Macam2 andaian dia buat.....hahaha...sabo je la. Cite kandungan buku ni sepanjang perjalanan nak gi mandi air terjun....dari Sg Petani ke Baling....gi Lata Bayu..letih bercerita...anak pun sampai tertidur...




Ini yang terbaru...akhir dari trilogi.."Bagaikan Puteri" dan "Cinta Sang Ratu".

Ayang buat suprise belikan buku jadi hadiah Hari Raya Aidilfitri. Kata ayang "Tahun ni takde duit raya...saya hadiahkan buku." Tersengih panjang la bila dapat.

Kisahnya...seharian call MPH Tesco Sg Petani, nak tanya dah ada belum buku ni..xde pulak orang angkat. Ajak la ayang gi MPH kata nak beli novel terbaru RAM. Ayang kata banyak keje. Dah la malam nanti nak balik KL..sob sob...sedih. On the way balik KL, tetiba ada plastik MPH kat dalam kete...kita pun selongkar la sebab memang tau ayang akan beli bahan-bahan bacaan setiap bulan. Tak sangka rupanya buku ku! hehehe...memang menyengih je la sepanjang perjalanan...TQ AYANGKU

3 comments:

Ahadi & Idayu said...

Uwaa..bestnye. Hari ni baru mtk suami belikan.taktaula dia belikan ke tak balik nanti. Sy pun mmg suka sgt cite ramlee awang murshid ni..

Idayu said...

Dah abis baca Hijab Sang Pencinta?
Kite pun mmg ikut cite tu..mmg sukela nv Ramlee Awang Murshid ni?
Dah pun baca citenye..:)

Natasha binti Mokhtar said...

idayu..saya dapat je novel ni...ada masa luang je..mengadap.alhamdulilah aritu anak x mengamuk....hehehe....abih baca sehari...pulun nak tau cite...hehe

ROLL BRIM HAT

hasil terbaru knit saya.